Чирешу (Пункт на планинското спасяване) -Бахна-Иловица-Метериз-Креаста Кокошулуй-Тополова-Валеа Бахней-Чирешу (Пункт на планинското спасяване)

Маршрутът започва от Пункт на планинското спасяване (на 2 километра от центъра на Чирешу, на 34 километра от Дробета Турну Северин на път DJ 607B, на 25 километра от Оршова на път DN6 и път DJ607C), близо до пътния мост над река Бахна. Първите 11 км преминават през окръжния път, който следва курса на река Бахна и минава през селата Бахна и Иловица, след което минава по течението на потока Раковъц, продължава през гората и достига Хълмовете на Планините Мехединци под връх Метериз (720 м). Пътеката следва горския път, след 25 километра ще тръгне наляво по пътя, който се спуска до Тополец, след което пътят се изкачва до Креаста Кокошолуй (917 метра) до пресечката с пътя, който се спуска до Тополова (km 30.5). На кръстовището започва туристически маршрут (син кръст), който се спуска до Бъиле Херкулане през дефилето на Ферегари. Велосипедният маршрут следва долината Тополова и след това долината Бахней е на още 6 км до Пункт на планинското спасяване -Чирешу.

Дължината на този маршрут е 44.4 км, максималната надморска височина е 912 м, максималният наклон е 22.5%, с умерен трафик, на 6% асфалтов път и 94% земен път.